Liturgický kalendár:

Po.-Št: Féria

Pi: NAJSVÄTEJŠIEHO SRDCA JEŽIŠOVHO, slávnosť

So: Nepoškvrneného Srdca Panny Márie, spomienka

Ne: 12.nedeľa cez rok

Úmysly sv.omší 15.-21.6.2020:

DEŇ                DÁTUM                HODINA                   ÚMYSEL
Po: 15.6. 18:00 + Jozef Mikulášik
Ut: 16.6. 6:30 + Michal a Mária Poliakoví
St: 17.6. 18:00 + Stanislav Beňo, mesačná sv.omša
Št: 18.6. 18:00 + Peter Talafa
Pi: 19.6. 18:00 + Milan a Mária Jakušoví
So: 20.6. 8:00 + Valéria Štefanková, nedožitých 90 r.                                      

a za zdravie a Božie požehnanie pre Mariána Krajča

Ne: 21.6. 8:00 Za farníkov
Ne: 21.6. 10:00 Poďakovanie za 15 rokov manželstva Daniela a Petronely

Božského Srdca: 

V piatok bude pri sv.omši pobožnosť. Tiež v piatok budeme môcť získať úplné odpustky. 

Tiež v piatok je svetový deň modlitieb za posväcovanie kňazov. 

Nové osvetlenie:

S veľkou radosťou vám oznamujem, že včera sa namontovali nové LED-kové svetlá. Tie doterajšie sú stále plne funkčné, budú tam hore naďalej visieť, ale už budú iba do rezervy, ako záložné. Odteraz budeme svietiť novými svetlami. Predstavte si, poviem vám novinku, že tieto nové svetlá osvetľujú baziliku v Ostrihome v Maďarsku. Ďakujem zo srdca najmä dvom chlapom: Petrovi Bírovi a Jozefovi Oravskému. Svetlá nás vyšli na 800 Eur. Vydávajú omnoho viac luxov, teda je tu viac svetla, je to úsporné svetlo a dokonca LED-ky sú aj lacnejšie, menej spália elektriny. Toto bola moja posledná taká väčšia investícia pred mojím odchodom. Môžem spokojne odísť. Nenechávam môjmu nástupcovi Ondrejovi Kellnerovi prázdny účet v banke. 

Filter na zachytávanie prachu:

Priniesol som Vám názornú ukážku filtrov, ktoré boli v medziradiátorovom priestore, navrchu a naspodku v radiátoroch po bokoch na stenách. Všetky sú špinavé. Sú medzi nimi dva čisté, ale tie v radiátoroch neboli, tie som doniesol iba na porovnanie, aké boli pôvodne všetky na začiatku vykurovania. Boli tam iba prvú vykurovaciu sezónu po novej maľovke, čiže len pár mesiacov. A pomohlo to. Novovymaľované steny sme týmto počinom zachránili, filter pohltil mnoho prachových nečistôt, hoci sa kostol pravidelne raz za týždeň upratuje. A keďže o dva týždne odchádzam, tak vám skoro na záver môjho pôsobenia odkazujem, že dbajte o to, aby ste mali steny čisté čo najdlhšie. Pred zimou tam zas dajte filter, máme ho dosť, aj za cenu, že v kostole bude chladnejšie, lebo teplý, ale aj špinavší vzduch prúdi hore tým radiátorom veľmi slabo. 

Ďalšie uvoľnovanie opatrení:

Od stredy 10.6. môžeme sedieť v kostole bez obmedzenia počtu, môžeme sedieť hocikde, aj plece pri pleci, kľudne vedľa seba. Šachovnicové sedenie už nie je povinné, ale iba odporúčané. Ale aj naďalej musíme mať rúška na tvári, musíme si dezinfikovať ruky pred vstupom do kostola, stále si nepodávame ruky, na znak pokoja sa ukloníme, Eucharistiu prijímame do ruky. 

 

Informačný servis nitrianskej diecézy